Bir Varmiș Bir Yokmuș

Bir Varmiș Bir Yokmuș

Once Upon a time

Eleni Varmazi, Greqi, 2009Beta SP, Colour, 12'

Një plak grek nga Stambolli na i rrëfen kujtimet e tij shkollore gjatë Perandorisë Osmane, derisa e vështron situatën e tanishme të shkollave të braktisura greke të Stambollit. "Gjatë këtyre viteve të fundit, një student i vjetër që kalonte nëpër Taksim si turist ishte duke e kërkuar murin e madh me gips eruptiv, trarë të padhëmbë dhe dyer e dritare paralitike, por i treguan që e kanë shembur kaherë."

Shfaqja:
02 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Eleni Varmazi
Producent: Eleni Varmazi
Kinematograf: Eleni Varmazi
Editor: John Karabelas, Ozgur Dogan
Zëri: Christos Goussios

Biografia e autorit

Born in Thessaloniki, Greece. She graduated from the department of Philosophy-Psychology-Pedagogy of the Aristotle University of Thessaloniki. She took the Master of Arts degree in Media Studies from the New School for Social Research in New York City and in 2008 she acquired the PhD degree from the department of Communication and Media of the University of Athens. Since 2005 she teaches at the Film Department of Aristotle University of Thessaloniki. “Bir varmis bir yokmus” is her third personal film. She has also directed various commissioned documentaries.

Çmimet dhe Festivalet:

Strange Screen Experimental Film Festival 2009 – Special Mention. Documentarist, Istanbul 2010.

Kontakt

Eleni Varmazi
Ethnikis Aminis 36, 54621 Thessaloniki, Greece
+302310233960
cinephil@the.forthnet.gr


kthehu te lista