Tabakmädchen

Tabakmädchen

Tobacco Girl

Biljana Garvanlieva, Gjermani , 201035mm, Colour, 28'

Mümine është turke 14 vjeçe që jeton me familjen e saj në bjeshkët e Maqedonisë. Familja e saj është e minoritetit turk. Familja ka nevojë për punën e saj të rëndë në fushat e duhanit – burimi i vetëm i të ardhurave për ta. Ajo është rritur në fabrikat e duhanit, ku gjërat që piqen, janë gati për t'u shitur. Në këtë mënyrë, familja ia shet atë burrit të saj të ardhshëm për 3000 Euro. A do të mund të arratiset nga ky "ligj i natyrës"? Asaj i mbeten dy mundësi në fshat: ose të martohet, ose shkollohet, në mënyrë që më pas t'i shitet burrit për çmim më të madh. Ëndrra e saj është të shpërngulet në Shkup për t'u shkolluar – dëshiron të bëhet mësuese.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino Bahce, 22:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Biljana Garvanlieva
Producent: Christain Beetz
Kinematograf: Susanne Schüle
Editor: Andre Nier
Zëri: Oliver Josifovski

Biografia e autorit

Born in Skopje, Macedonia, after her studies of Philology and Drama Arts in Skopje, she received a DAAD scholarship and continued her studies in Tübingen and Berlin, Germany. After working as a Radio Journalist and Playwright, she became a Director. Her debut film "Macedonia Dream – A girl and her Accordion" won the most important German Short Film Award "Goldene Lola" as well as the German Axel-Springer-Award for young Journalists. The film received a Special Mention Award at Zagreb Dox Festival, the Golden Projector at Aster Fest Macedonian and the Gold Panda Award at the Sichuan TV Festival in China.

Çmimet dhe Festivalet:

Ljubljana International Short Film Festival 2010, Slovenia. 12th Thessaloniki International Documentary Festival 21, Greece. Ankara International Film Festival, Turkey. Festival de Films de Femmes de Créteil, France. 58th Trento Film Festival, Italy.

Kontakt

Gebrueder Beetz Filmproduktion
Heinrich Roller Str. 15
+49 030 695669 12
s.maret@gebrueder-beetz.de


kthehu te lista