Focal Point

Focal Point

Alireza Khatami, Ali Seiffouri, Malajzi/Iran , 2009DigiBeta, Colour, 13'

Një fotograf i moshuar e ka një kamerë magjike, të cilën e ka trashëguar nga paraardhësit e tij. Njerëzit vijnë tek ai për ta parë se kënd e kanë shok të shpirtit. Nuk është gjithmonë rrëfim i lumtur kur një çift e merr vesh që nuk janë për njëri-tjetrin. Kohë pas kohe, ai bën foto të vetvetes, për t’ia shtuar këtë foto koleksionit të fotografive të të dashurës së tij. Dhe një ditë, ajo vjen. Ai frikësohet që nuk do të paraqitet në foton e saj dhe qëndron i zgjuar tërë natën. Të nesërmen ai e vendos foton e tij në pakon që duhet t’ia japë asaj.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Alireza Khatami, Ali Seiffouri
Producent: Alireza Khatami
Kinematograf: Filus Ghazali
Editor: Alireza Khatami, Hoda Hajizadeh
Zëri: Martin Gilman

Çmimet dhe Festivalet:

Best Short Film – Southeast Asia Competition 2009. Clermont-Ferrand International Short Film Festival 2010, France. International Film Festival Rotterdam 2010, Holland. Image of the Year Film Festival 2010, Tehran, Iran.

Kontakt

DamansaraPerdana
A-3-01, Exclusive Tropics Condo, Postal Code 47820
a.r.khatami@gmail.com


kthehu te lista