Berik

Berik

Daniel Joseph Borgman, Danimarkë, 201035mm, Colour, 16'

Një dramë e shkurtër që flet për miqësinë dhe mirëkuptimin në Semey të Kazakistanit. Beriku 33 vjeçar, i verbër dhe i deformuar nga radioaktiviteti i kalon ditët e tij vetëm në shtëpi, derisa vëllai i tij është në punë. Kjo vazhdon deri kur Adili, 11 vjeçar, djali më i vogël dhe më pak i popullarizuar nga fëmijët e ndërtesës, paraqitet në pragun e Berikut duke e kërkuar topin e humbur të huliganit të lagjes.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Daniel Joseph Borgman
Producent: Katja Adomeit
Kinematograf: Niels Buchholzer
Editor: Dan Loghin
Zëri: Frank Mølgaard Knudsen

Biografia e autorit

Born in 1981 in Dunedin, New Zealand, after studying Film Science at Otago University, he moved to Copenhagen, Denmark. There he has worked as a visual effects artist and film colourist on numerous feature film projects.

Çmimet dhe Festivalet:

Grand Prix Canal+ – Semaine de la Critique, Festival de Cannes 2010, France.

Kontakt

Zentropa Productions ApS
Filmbyen 22, DK-2650 Hvidovre
zentropa@filmbyen.com www.zentropa.dk


kthehu te lista