Miramare

Miramare

Michaela Müller, Kroaci/Zvicër, 200935mm, Colour, 8'

Një vështrim i jetës në kufijtë mesdhetarë të Evropës, ku turistët tentojnë të pushojnë, derisa imigrantët “ilegalë” luftojnë për një jetë më të mirë. Pasi që dalin nga një zonë e dedikuar prerazi për turistë, dy fëmijë të një familjeje zvicerane e marrin vesh shumë shpejtë që realiteti në këtë vend i ngjan shumë pak jetës luksoze në pjesën turistike. Në fund, bregdeti goditet nga një stuhi që i shpërlan të gjitha dallimet në mes të pasurve dhe të varfërve.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Michaela Müller
Producent: Michaela Müller
Kinematograf: Michaela Müller
Editor: Michaela Müller
Zëri: Fa Ventilato

Biografia e autorit

The Swiss-born director received her diploma for fine arts teacher from the HSLU, University of Applied Sciences and Arts, in 1998. Her professional experience includes work as in-betweener, illustrator, painter, and in the props production of the Luzerner Theater. In 2005, she moved to Croatia. Miramare is her graduation film at the Department of Animation and New Media at the Academy of Fine Arts in Zagreb.

Çmimet dhe Festivalet:

Cannes Film Festival 2010, France. Brooklyn Int’l Film Festival 2010, USA. Annecy Festival 2010, France. Animafest Zagreb 2010, Croatia.

Kontakt

Academy of Fine Arts
Ilica 85, 10000 Zagreb, Croatia
alu@alu.hr


kthehu te lista