Hanoi-Warszawa

Hanoi-Warszawa

Hanoi-Warsaw

Katarzyna Klimkiewicz, Poloni, 200935mm, Colour, 27'

Një vietnameze e re mbërrin në Poloni përmes kufirit të gjelbër. Ajo duhet të shkojë në Varshavë, ku e pret i fejuari i saj dhe një jetë më e mirë. Rrugëtimi nëpër Poloni është ferri poshtërimit dhe dhunës. Vajza arratiset nga transportuesit e saj brutalë për të shkuar në Varshavë, pa para dhe pa e ditur gjuhën. Në anën tjetër, i fejuari i saj është i mbyllur nën arrest dëbimi. E vetmuar dhe e pashpresë, Ahn duhet të vendosë: t’i dorëzohet policisë dhe të rrezikojë dëbimin apo të luftojë për mbijetesë?

Shfaqja:
05 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Katarzyna Klimkiewicz
Producent: Boguslaw Kisielewski
Kinematograf: Andrzej Wojciechowski
Editor: Andrzej Dabrowski
ZĂ«ri: Marzena Majcher

Biografia e autorit

Born in 1977, she graduated from the Directing Department of the Polish National School of Film, Television and Theater in ŁĂłdź. Her documentary “Wasserschlacht – The Great Border Battle”, produced with Andrew Friedman, received the Berlin Today Award at the 2007 Berlinale. Her documentary works include “Krystian Lupa’s Labyrinth” (2003) and “Nothing to Lose” (2009).

Çmimet dhe Festivalet:

NexT, Int’l Film Festival Bucharest 2010. Romani. Special Award of the Jury and Honorary Mention – Polish Film Festival Gdynia, Poland. Encounters Short Film Festival Bristol, UK. Go Shorts Go, Int’l Short Film Festival Nijmegen, Holland.

Kontakt

Krakow Film Foundation
ul. Basztowa 15/8a, 31-143 Krakow
katarzyna@kff.com.pl


kthehu te lista