Ashensori

Ashensori

Elevator

Burbuqe Berisha, Kosovë, 2010Red, Colour, 27'

Ngjarja zhvillohet në një hyrje hermetikisht të mbyllur, ku shkrimtari takohet me shumë personazhe të çuditshme e të zhurmshme, që i shkaktojnë shqetësim për krijimin e tij artistik. Lufta në mes shkrimtarit dhe banorëve nis kur shkrimtari i heq siguresat dhe e ndal lëvizjen e ashensorit. Banorët kanë alternativa të tjera për zhurmën e pandalshme të tyre. Më në fund shkrimtari vendos ta mbyll hyrjen, që të mos lëvizin më. E gjithë situata bashkë me personazhet dalin të jenë produkt i imagjinatës së shkrimtarit.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Burbuqe Berisha
Producent: Burbuqe Berisha
Kinematograf: Samir Karahoda
Editor: Agron Vula
ZĂ«ri: Iliros

Biografia e autorit

Born in Skopje FYROM, she graduated in Film Directing from the Prishtina University’s Arts Academy, Kosovo. She mastered in the same Academy in Film Direction and Production. She has made a considerable number of short and documentary films, as well as theatre plays. She has one a few International film and theatre awards and has worked for a few years managing Prishtina’s Cinemas, a producing KosovaFilm films and serving as jury member in numerous international film festivals. She is currently the General Director of Kosovo’s National Theatre.

Çmimet dhe Festivalet:

Premiere

Kontakt

Abfilm Isstra Creative factory
Prishtine
isstra@isstra.com


kthehu te lista