Lumikko

Lumikko

Little Snow Animal

Miia Tervo, Finlandë, 2009DigiBeta, Colour/B&W, 19'

Qytet i vogël në veri. Askush për të biseduar. Askund për të shkuar, pos në shtëpi. Edhe ajo është larg. Edhe aty – vetëm. Duke pirë duhan pa ndarë. Shishja shndërrohet në vazo me të zbrazur. Teshat në litar janë të ngrira nga ngrica. Programi i natës në radio – Yölinja. Zëri në radio – Pekka Sauri. Dikush është i zgjuar me ty. Dikush me kënd mund të bisedohet. Përkrahje, rehati, ndihmë.

Shfaqja:
04 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

06 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Filmit Të Shkurtë

Regjisor: Miia Tervo
Producent: Mahsa Malka
Kinematograf: Päivi Kettunen
Editor: Okku Nuutilainen
ZĂ«ri: Jussi Rantala

Biografia e autorit

Tervo studion film regjisorin / Filmin dokumentar ne Ne Universitetin e artit dhe te dizajnit ne Helsinki UIAH, Shkolla e Filmit, TVs dhe Produkcionin e dizajnit.

Çmimet dhe Festivalet:

DocPoint 2010. Grand Prix, Kompeticioni nderkombëtar – Festivali i filmit Tampere 2010, Finland. IDFA 2009.

Kontakt

The Finnish Film Foundation
Kanavakatu 12
SF-00160 Helsinki
+358 9 6220 300
ses@ses.fi


kthehu te lista