Die Frau mit den 5 Elefanten

Die Frau mit den 5 Elefanten

Gruaja dhe 5 elefantët

Vadim Jendreyko, Zvicër/Gjermani, 200935mm, Colour, 93'

Swetlana Geier konsiderohet një nga përkthyeset më të mira të literaturës ruse në gjuhën gjermane. Sapo ka përfunduar punën e saj jetësore për shtëpinë botuese Ammann të Cyrihut, duke i përfunduar pesë romanet e mëdha të Dostojevskit, që njihen me emrin pesë elefantët. Puna e saj karakterizohet me një ndjenjë seksuale për gjuhën dhe respektin e pakompromis për shkrimtarët që i përkthen. Jeta e saj është zbehur nga historia e larmishme e Evropës.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
View From The World

Regjisor: Vadim Jendreyko
Producent: Hercli Bundi, Vadim Jendreyko, Thomas Tielsch
Kinematograf: Niels Bolbrinker, Stephane Kuthy
Editor: Gisela Castronari-Jaensch
Zëri: Patrick Becker

Biografia e autorit

Born in 1965 in Germany, he grew up in Switzerland, where he attended the Basel School of Applied Art and the Düsseldorf Art Academy. After that, he worked two years as assistant director, camera assistant and editing assistant in film and theater productions. He made his first film in 1986. In 2002, he and Hercli Bundi founded the filmproduction company Mira Film GmbH, where he also works as producer and co-producer of international documentary films. He’s the father of two children and lives in Basel.

Çmimet dhe Festivalet:

Hotdocs Film Festival, Canada. Planete Doc Review Film Festival, Poland. ZagrebDox., Croatia International Film Festival Rotterdam, Holland.

Kontakt

Nour Films
4, rue Eugène Varlin
75010 Paris
contact@nourfilms.com
www.nourfilms.com


kthehu te lista