Presunto culpable

Presunto culpable

I konsideruar fajtor

Roberto Hernández, Geoffrey Smith, Meksikë, 2009HDCam, Colour, 91'

Në sistemin penal meksikan, njeriu është fajtor, derisa nuk vërtetohet pafajësia. Kjo gjë çon në një realitet të hidhur: burgjet përplot me njerëz që e kryejnë dënimin për krimet që nuk i kanë bërë. “I konsideruar fajtor” na rrëfen mbi jetën e José Antonio Zúñiga Rodriguez, me nofkën Toño, të cilin e kishin akuzuar gabimisht për një vrasje dhe e kishin dënuar me 20 vjet burgim. E tëra kjo sepse është i varfër dhe ka qenë në vend të gabuar në kohë të gabuar. Rasti i tij do të ishte një nga rrëfimet e shumta të pafat, por avokatët Roberto Hernández dhe Layda Negrete vendosin të merren me të dhe ta qesin në shesh padrejtësinë.

Shfaqja:
07 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

Kategoria:
View From The World

Regjisor: Roberto Hernández, Geoffrey Smith
Producent: Layda Negrete, Roberto Hernández, Martha Sosa, Yissel Ibarra
Kinematograf: John Grillo, Amir Galván, Luis Damián Sánchez
Editor: Felipe Gómez, Roberto Hernández
ZĂ«ri: Nikolas Klaus, David Melchor

Biografia e autorit

Roberto was born in Monterrey, Mexico, and is completing a doctorate in public policy at the University of California, Berkeley. “Presumed Guilty” is his first feature documentary.
Geoffrey was born in Melbourne, Australia, and has made over twenty television documentaries. His film “The English Surgeon” (07) was named the best international feature documentary at the 2008 Hot Docs Canadian International Documentary Festival.

Çmimet dhe Festivalet:

Toronto Int’l Film Festival 2010, Canada.

Kontakt

Upfront Films
Baldersgade 6
DK-2200 Copenhagen N
Denmark


kthehu te lista