Osadné

Osadné

Marko Škop, Sllovaki/Republika Çeke , 200935mm, Colour, 65'

Kryetari i Osadné-s, Z. Ladislav Mikuláško, mban rekord politik. Ai ka mbajtur pozitën e bosit të fshatit për 36 vite të respektueshme. Homologu i tij spiritual, prifti Ortodoks, Peter Soroka, gjatë pesë viteve të fundit, ka varrosur 50 njerëz dhe ka pagëzuar dy fëmijë. Kryetari dhe prifti kanë vendosur që të luftojnë për mbijetesën e fshatit, bashkë me ndihmën e grave të tyre, të cilat janë këshilltaret e tyre në hije.

Shfaqja:
03 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

Kategoria:
Europe Next Door

Regjisor: Marko Škop
Producent: Marko Škop, Ján Meliš, František Krähenbiel, Filip Remunda
Kinematograf: Ján Meliš
Editor: František Krähenbiel
Zëri: Marián Gregorovič, Ján Ravasz, Peter Granec

Biografia e autorit

Born in 1974 in Prešov, Slovakia, he graduated from Commenius University in Bratislava (FiFUK) in 1996 at the department of Journalism and from the Academy of Music Arts in Bratislava (VŠMU) in 2001, in Documentary film directing. He works as a director and producer of documentary films.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Documentary Film – Karlovy Vary IFF 2009, Czech Republic. Audience Award – One World Film Festival Bratislava 2009, Slovakia. Honourable Mention – Krakow FF 2010, Poland. ReinhardKämpf Memorial Prize – goEast Film Festival Wiesbaden 2010, Germany.

Kontakt

Artileria
Drobného 23
841 01, Bratislava, Slovakia
skop@artileria.sk


kthehu te lista