Seitti - kilvoittelijan päiväkirja

Seitti - kilvoittelijan päiväkirja

Ito - A DIARY OF AN URBAN PRIEST

Pirjo Honkasalo, Finlandë, 2009DigiBeta, Colour, 111;

"Ito – Ditari i një prifti urban" është një film që zhvillohet në Tokio dhe flet për priftin budist, Yoshinobu Fujioka, dhe kërkimin e tij për kuptimin e jetës në mesin e ëndrrave tiranike, rrugicave të errëta të qytetit dhe terrin e mendjes njerëzore. Atij i rrëfehen në burg të grave, bare dhe në shtëpi të geishave, derisa shtresat e shumta të Tokios gjatë natës dhe kujtimet e paparashikueshme ndërthuren në një rrjet që i shtyn njerëzit të ballafaqohen me njëri-tjetrin.

Shfaqja:
06 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Pirjo Honkasalo
Producent: Kristiina Pervilä
Kinematograf: Pirjo Honkasalo, Marita Hällfors
Editor: Pirjo Honkasalo
Zëri: Joonas Jyrälä, Miia Nevalainen, Panu Riikonen, Kozo Hosomi

Biografia e autorit

Born in 1947, Pirjo is an established director, screenwriter, producer and photographer, winning countless awards for her work. She directed several films in the 1970s and 80s with Pekka Lehto (including "Da Capo", 1985). In the '90s, she made the so-called "Trilogy of the Sacred and the Evil", consisting of "Mysterion" (1991), "Tanjuska and the 7 Devils" (1993) and "Atman" (1996). In 2004, she made the multiple-award-winning "The 3 Rooms of Melancholia".

Çmimet dhe Festivalet:

Nordisk Panorama 2009, Reykjavík, Iceland. DOK Leipzig – 52nd International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film 2009, Leipzig, Germany. Istanbul International Independent Film Festival 2010, Istanbul & Ankara, Turkey.

Kontakt

Millennium Film Oy
Koskikartanontie 12
75530 Nurmes
+358 13 -5110 100
millennium@millenniumfilm.fi
www.millenniumfilm.fi


kthehu te lista