Ãgtux

Ãgtux

Telling Stories

Tania Anaya, Brazil, 200616mm, Colour, 22'

Fjala Ãgtux do të thotë “rrëfim tregimi” në gjuhën indiane Maksakali. Këta brazilianë autoktonë kanë traditë të pasur në art dhe muzikë dhe dikur bridhnin anembanë Brazilit, që nga shteti i minierave Minas Gerais e deri te Bahia në bregun verilindor. Tani janë vetëm 1.200 në numër dhe jetojnë në mjerim në një rezervat të vogël në Luginën Mucuri. Përmes teknikave eksperimentale dhe animacionit, ky film i imagjinon Maksakalit të rikthyer në lavdinë e dikurshme.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Lumbardhi, 16:00

Kategoria:
Oberhausen On Tour

Regjisor: Tania Anaya
Producent: Marcia Valadares, Juliana Leonel
Kinematograf: Tania Anaya
Editor: Tania Anaya
Zëri: Alexandre Martins, Marques Waleson

Biografia e autorit

A bachelor's degree in Fine Arts, with a Master of Arts (range: Cinema) by the Federal University of Minas Gerais (UFMG).

Çmimet dhe Festivalet:

International Short Film Festival Oberhausen 2007, Germany. Festival de Visuellen Kunst 2009, Germany .

Kontakt

Anaya
Tania Anaya
tania@anaya.com.br


kthehu te lista