Les arrivants

Les arrivants

Mbërritjet

Claudine Bories, Patrice Chagnard, Francë, 2010HD, Colour, 111'

Ata mbërrijnë çdo ditë nga Azerbajxhani, Mongolia, Kongo, Shri-Lanka, Iraku ose Çeçenia: familje të tëra, me apo pa bagazh, me apo pa pasaporta, me fluturime çarter apo kamionë. Në mesin e tyre ka gra shtatzëna, dashnor të rinj, njerëz të vjetër. Sytë u duken të lodhur dhe me ethe. Në ta vërehet frika e madhe dhe shpresa.

Shfaqja:
01 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

Kategoria:
Europe Next Door

Regjisor: Claudine Bories, Patrice Chagnard
Producent: Katya Laraison
Kinematograf: Patrice Chagnard
Editor: Stéphanie Goldschmidt
ZĂ«ri: Pierre Carrasco

Biografia e autorit

Claudine began her career in theatre. In 1968, she directed her first documentary. Between 1990 and 2002, she helped run a creative centre dedicated to documentary cinema in Seine Saint Denis, and started the Documentary Cinema Meetings. She was a president of ADDOC, a group that brings together French documentary makers.
At the age of 17, Patrice ran the Grenoble Film Club, the biggest club in France in terms of members. Worked as an editor in chief for magazines about television and directed documentaries for TV. Since 1977, he’s dedicated himself to directing documentaries. He was president at ADDOC, a group that brings together French documentary makers.

Çmimet dhe Festivalet:

Grand Prix –Watch Docs Festival 2009, Poland. Grand Prix – Dokfest Munich 2010, Germany.

Kontakt

LES FILMS D'ICI
62 bldDavout 75020 Paris, FRANCE
courrier@lesfilmsdici.fr


kthehu te lista