En enero, quizás

En enero, quizás

Në janar, ndoshta

Diogo Costa Amarante, Kili/Spanjë, 2009DVCAM, Colour, 50'

Rumania hyri në Bashkimin Evropian më 1 janar 2007. Po të njëjtën ditë, u vendos një moratorium dy-vjeçar mbi qarkullimin e lirshëm të punëtorëve që vijnë nga Rumania. Si pasojë e kësaj, deri më 1 janar 2009 shumë rumunë, të cilët banonin legalisht në Spanjë, nuk mund të punonin… Daniel është një rumun që provon të mbijetojë në rrugët e Barcelonës dhe megjithëse nuk ka pallto, ai ende ka shpresë që në janar të vitit 2009, do të arrijë të gjejë punë dhe riorganizojë jetën e tij.

Shfaqja:
02 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

06 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Europe Next Door

Regjisor: Diogo Costa Amarante
Producent: José Domingo Rivera
Kinematograf: Diogo Costa Amarante
Editor: Diogo Costa Amarante

Biografia e autorit

Born in Portugal, he graduated in Law, but after being selected to participate in a workshop within the Hola Lisboa Ibero-Americano Film Festival, he presented a short film, which won him a scholarship to study documentary in Barcelona. His graduation film “Jumate/Jumate” was selected in several international film festivals and won the first prize of the jury in the Documenta Madrid 08, Golden Boll Film Festival and the Golden Egg competition of the Reykjavik International Film Festival Talent Campus. In 2009, he was selected to participate in the Berlinale Talent Campus and he is now presenting his new film “In January, perhaps”, while at the same time developing his first feature film.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Spanish Documentary – Documenta Madrid 2009, Spain. Best International Documentary – Gdansk Doc Film Festival, Poland. Best Documentary – F idocs, Chile Documentary Film Festival.

Kontakt

Diogo Costa Amarante
1 Worth St., 2nd Fl.
New York, NY 10013
diogocostaamarante@gmail.com


kthehu te lista