Enemies of the People

Enemies of the People

Armiqtë e popullit

Rob Lemkin, Thet Sambath, Britania e Madhe, 200935mm, Colour, 94 min

Anëtarët e Khmer Rouge kishin masakruar gati 2 milionë njerëz në fund të viteve të shtatëdhjeta. Megjithatë, Fushat e Vdekjes në Kamboxhia ende mbesin të pandriçuara. Deri më tani. Hyn Thet Sambath, një gazetar hulumtues pa pretendime, por prapë dinak, që e kalon një dekadë të jetës së tij duke e fituar besimin e burrave e grave që e kanë kryer masakrën. Nga këmbësoria, që kanë prerë fytat e njerëzve e deri te dora e djathtë e Pol Pot-it, Vëllai famëkeq Numër Dy, Sambath regjistron dëshmi shokuese, të pa dëgjuara apo para ndonjëherë më parë. Puna e Sambath-it e ka një çmim, pasi që e kishte lënë pas dore familjen e tij për vite me radhë. Por ai është në një mision. Ai i ka humbur prindërit dhe vëllezërit e motrat në Fushat e Vdekjes. Në kuadër të rrugëtimit të tij për ta marrë vesh se pse kishte vdekur familja e tij, ne e shohim për herë të parë rrëfimin e vërtetë prapa tragjedisë së Kamboxhias. Koregjisorët Rob Lemkin dhe Sambath e krijojnë një rrëfim që e ndriçon historinë e Kamboxhias përmes një kërkimi të thekshëm të së vërtetës prapa një episodi, nga më të errëtit botëror.

Shfaqja:
06 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 14:00

Kategoria:
View From The World

Regjisor: Rob Lemkin, Thet Sambath
Producent: Rob Lemkin
Kinematograf: Rob Lemkin
Editor: Stefan Ronowicz
ZĂ«ri: Daniel Pemberton

Biografia e autorit

That is a senior reporter with the Phnom Penh Post, Cambodia’s premier English-language newspaper. He is widely regarded as one of Cambodia’s best investigative reporters and his stories have been syndicated all over the world.
Rob is the founder and director of Old Street Films. He has produced and directed over 50 documentaries for BBC, Channel 4, ITV, Sky, The History Channel (US) and Arts & Entertainment.

Çmimet dhe Festivalet:

Hot Docs Toronto 2010, Canada. IDFA 2010, Holland. Sundance Film Festival 2010, USA. Krakow Int’l Film Festival 2010. Poland. One World Film festival Brussels 2010, Belgium. Doxa Film Festival Vancouver 2010, Canada.

Kontakt

Old Street Films
67 Hurst Street, Oxford, OX41HA
lisa@oldstreetfilms.com


kthehu te lista