Sevdah

Sevdah

Marina Andree Skop, Kroaci, 2010DigiBeta, Colour, 66'

“Sevdaja” është ndjenjë e jetës përplot me melankoli, mallëngjim dhe pikëllim të bukur. Në Bosnjë, kjo shprehet përmes këngës së tyre tradicionale të vajtimit – Sevdalinka. Vdekja e Farahut, mikut të përbashkët dhe adhuruesit të Sevdalinkës, i ka bërë bashkë muzikantin Damir dhe regjisoren Marina. Duke u munduar të ballafaqohen me humbjen dhe pikëllimin, vendosin ta bëjnë një film për sevdanë. Filmin e bëjnë si një rrugëtim emocional, muzikor, lirik dhe vizual nëpër shpirtin e Bosnjës, të vështruar përmes emocioneve dhe kujtimeve të tyre personale.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Marina Andree Skop
Producent: Darija Kulenovic Gudan
Kinematograf: Sandi Novak
Editor: Staša Celan, Marina Andree Skop
Zëri: Eric Bajramovic

Biografia e autorit

In 1997, she Graduated from Academy of Drama Arts in Zagreb, Croatia, at the Department of Film Editing. In 2001, together with her colleague Ms. Darija Kulenovic Gudan, she established the film production company Studio Dim (initially named Dim Produkcija). Since then, she directed more than 30 music videos, 50 commercials and numerous corporate films. She works as a director and producer. “Sevdah” is her first feature documentary.

Çmimet dhe Festivalet:

Zagreb Film Festival, 2009. Sarajevo Film Festival, 2009. Goteborg Film Festival. Vukovar Film Festival.

Kontakt

Filip Karabelj
Ilica 159, Zagreb, Croatia
+385 1 3906277
filip@dim.hr


kthehu te lista