David Wants to Fly

David Wants to Fly

David-i do të fluturojë

David Sieveking, Gjermani/Austri/Zvicër , 20102010, HD, Colour, 96'

Në kërkim të ndriçimit, David-i i ri e përcjell idhullin e tij David Lynch dhe e zbulon industrinë miliard-dollarëshe prapa Meditimit Transcendental. Një dokumentar përplot gjallëri që flet për gjetjen e inspirimit artistik, duke e vënë seriozisht, por edhe me ironi, në dyshim mbretërinë financiare të Meditimit Transcendental.

Shfaqja:
01 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
View From The World

Regjisor: David Sieveking
Producent: Martin Heisler, Carl-Ludwig Rettinger
Kinematograf: Adrian Stähli
Editor: Martin Kayser-Landwehr
Zëri: Björn Wiese, Stefan Soltau

Biografia e autorit

Born in Friedberg in Hesse in 1977, he studied directing at the German Film and Television Academy in Berlin from 2000 to 2007, also working as an editor, assistant director and actor in film and TV productions. He took part in the Berlinale’s Talent Campus in 2003, and has made shorts and documentaries that have screened at international festivals and on television.

Çmimet dhe Festivalet:

Hot Docs Toronto 2010, Canada. Berlinale 2010, Germany. Planete Doc Review film Festival, 2010, Poland. Visions du Réel Nyon 2010, Switzerland.

Kontakt

LICHTBLICK FILM- UND FERNSEHPRODUKTION GMBH
APOSTELNSTR. 11
D-50667 KÖLN
Info@LICHTBLICK-Film.de


kthehu te lista