Jaffa, the Orange's Clockwork

Jaffa, the Orange's Clockwork

Jaffa, mekanizmi i portokallit

Eyal Sivan, Izrael, 200935mm, Colour, 88'

“Jaffa, mekanizmi i portokallit“ na e rrëfen historinë vizuale të pemës së famshme që vjen nga Palestina dhe që njihet anembanë botës si “portokalli Jaffa”. Historia e portokallit është edhe historia e këtij vendi. Përmes fotografisë dhe kinemasë, poezisë, pikturës, punëtorëve të industrisë së portokallit dhe historianëve, kujtimeve dhe mitologjive, izraelitët dhe palestinezët kryqëzohen dhe ndërthuren. Interpretimi i reprezentimit vizual të brendit të Jaffa-s është një pasqyrim i fantazmave perëndimore orientaliste për “tokën e shenjtë” dhe “shtetin e Izraelit”, si dhe një mjet për ta zbuluar rrëfimin e pathënë mbi atë që një kohë ishte industri e përbashkët dhe simbol për arabët dhe çifutët në Palestinë.

Shfaqja:
02 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

03 Gusht, Kino Bahce, 22:15

Kategoria:
View From The World

Regjisor: Eyal Sivan
Producent: Osnat Trabelsi
Kinematograf: David Zarif, Vincent Fooy, Rémi Lainé, Shafir Sarusi
Editor: Audrey Maurion
Zëri: Oren Raviv, Jean-Jacques Quinet, Asher Saraga

Biografia e autorit

Eyal Sivan is a documentary filmmaker, currently co-leading the MA program in Film, Video and New Media at the school of Humanities and Social Sciences, within the University of East London (UEL). Born in Haifa, Israel, Sivan grew up in Jerusalem and after working as a professional photographer in Tel-Aviv, he leaves and settles in Paris. Since 1985, he is sharing his time between Europe and Israel. Famous for his controversial films, Sivan directed more then 10 worldwide awarded political documentaries and produced many others.

Çmimet dhe Festivalet:

IDFA 2009, Holland. First Prize – Filmmaker Doc Film Festival 2009, Italy. Bergamo Film Meeting 2010, Italy.

Kontakt

Trabelsi Productions
12 Tiomkinst., Tel Aviv, 65783, Israel
contact@trabelsiproductions.com


kthehu te lista