Bu Sahilde

Bu Sahilde

Në bregdet

Merve Kayan, Zeynep Dadak, Turqi, 2010DigiBeta, Colour, 22'

“Në bregdet” është një film ese që flet për ndjenjën kalimtare të verës, siç përjetohet në Erikli, një qytet i vogël bregdetar në bregdetin e Egjeut në Turqi. Filmi ia hedh një vështrim natyrës së pushimeve, si një vizion i transformuar i realitetit – homologu fantastik i dimrit.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Lumbardhi, 16:00

Kategoria:
Documentarist@Dokufest

Regjisor: Merve Kayan, Zeynep Dadak
Producent: Merve Kayan, Jeffrey Grieshober, Zeynep Dadak
Kinematograf: Merve Kayan
Editor: Zeynep Dadak, Merve Kayan
Zëri: Umut Şenyol

Biografia e autorit

On the Coast, 2010. Work, 2008. Ah, 2006. Sweet Splits, 2005. The Gift, 2003.
Aud, 2003.

Çmimet dhe Festivalet:

Documentarist – Istanbul Documentary Days 2010, Turkey. Best Documentary Award – IFSAK, Short Film and Documentary Competition 2010, Turkey. Special Mention on Documentary – Akbank Short Film Festival 2010, Turkey. Hisar Short Film Selection 2010, Turkey. IF Istanbul 2010, Turkey. International Istanbul Film Festival 2010, Turkey. Ankara Film Festival 2010, Turkey. The Flying Broom Women’s Film Festival 2010, Turkey.

Kontakt

zeynep@altyazi.net
busahilde@gmail.com


kthehu te lista