Kahpe Devran

Kahpe Devran

Moshë për dreq

Cahit Çeçen, Turqi, 2010DVD, Colour, 20'

Rrëfimet e rëndomta jetësore të tre njerëzve të rëndomtë. Peizazhet njerëzore nga qyteti i madh i Stambollit. Musa Karagöz, Hasan Gençer dhe Metin Demir. Jeta e këtyre tre burrave nga Stambolli rrëfehet në mënyrë njerëzore dhe qesharake. Si të kishin rrjedhë nga tregimet e shkurta të Sait Faik Abasıyanık.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Documentarist@Dokufest

Regjisor: Cahit Çeçen
Producent: Ahmet Çeçen
Kinematograf: Serhat Dumlu
Editor: Cahit Çeçen
Zëri: Bekir Tunç

Biografia e autorit

Kahpe Devran, 2010. Tamirci Çırağı, 2009. Kemani, 2008.

Çmimet dhe Festivalet:

New Talent Special Mention – Documentarist, Istanbul Documentary Days 2010, Turkey. Best Documentary Film Award – Kısaca International Short Film Festival 2010, Turkey. Best Documentary Film Award – Inönü University 4th Short Film Festival 2010, Turkey. International Labour Film Festival 2010. 2nd Film Award – Kısacık Film Festival 2010, Turkey.

Kontakt

cahit_cecen@hotmail.com


kthehu te lista