Leyla ile Mecnun Gurbette

Leyla ile Mecnun Gurbette

Leyla dhe Mecnun në kurbet

Zeynep Özkaya, Holandë, 2009DigiBeta, Colour, 61'

Përkundër mënyrës se si Özkaya i kujton prindërit e saj, rrëfimi i tyre i dashurisë fillon me fjalët “Ishin si Leyla e Mecnun” – një rrëfim i njohur dashurie në botën islame, si Romeo e Xhylieta. Gjatë vizitës së fshatit ku i janë lindur prindërit, ajo e gjen një grumbull letrash të vjetra – letra me këngë dashurie nga nëna dhe babai i saj. Këto letra e zbulojnë një rrëfim dashurie përplot pasion në mes Turqisë dhe Holandës. Për shekuj me radhë e kemi dëgjuar zërin e Mecnun-it duke ia shprehur dashurinë Leyla-s përmes poezisë dhe këngës. Por çfarë është Leyla, çfarë janë ngjyrat e zërit të saj?

Shfaqja:
05 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Documentarist@Dokufest

Regjisor: Zeynep Özkaya
Producent: Zeynep Ozkaya - Xeynia Production
Kinematograf: Zeynep Özkaya
Editor: Magda Augusteijin
Zëri: Zeynep Özkaya, Marco Vermaas

Biografia e autorit

Leyla ile Mecnun Gurbette, 2009. Hilal’in Saçı, 2005.

Çmimet dhe Festivalet:

New Talent Award – Documentarist, Istanbul Documentary Days 2010, Turkey. World Film Canon Award – Kosmopolis Foundation Culture & Cinema Festival 2009, Holland. Rodos Eco Film Festival, 2009. 8th of March International Women’s Day Festival EDE, 2009. IDFA 2008. Ankara International Film Festival 2009, Turkey.

Kontakt

zeynepozkaya@hotmail.com


kthehu te lista