Miraz

Miraz

Shpresa

Rodi Yüzbaşı, Turqi, 2010DigiBeta, Colour, 52'

Fshati që paraqitet në këtë film ka kaluar nëpër shumë ngjarje gjatë shekullit të kaluar, si lufta ruse, ekzili i armenëve, masakra Geliye Zila, rezistenca Ağrı; dhe përfundimisht, lufta aktuale në regjion. Miraz flet për rininë, që e kanë gjetur shpresën duke ikur për në Evropë nëpër rrugët ilegale për të gjetur jetë më të mirë; dhe për pritjen e nënës dhe babait, që shpresonin që fëmijët e tyre, momentalisht të strehuar në Francë, do të kthehen një ditë.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Documentarist@Dokufest

Regjisor: Rodi Yüzbaşı
Producent: Mehtap Bayer
Kinematograf: Rodi Yüzbaşı
Editor: Rodi Yüzbaşı
Zëri: Burhan Berken

Biografia e autorit

Miraz, 2010. Mezra Ezidiya, 2009.

Çmimet dhe Festivalet:

Documetarist – Istanbul Documentary Days 2010, Turkey. 2nd Documentary Award in the Amateurs Category – TRT Documentary Film Contest 2010, Turkey. Ankara International Film Festival 2010, Turkey. International Istanbul Film Festival 2010, Turkey.

Kontakt

rodidisa@gmail.com


kthehu te lista