İki Dil Bir Bavul

İki Dil Bir Bavul

Rrugës për në shkollë

Orhan Eskiköy, Özgür Doğan, Turqi/Holandë, 2008BetaSP, Colour, 81'

Një vit në jetën e një mësuesi turk, që ua mëson gjuhën turke kurdëve të vegjël në një fshat të largët në Turqi. Fëmijët nuk dinë të flasin turqisht; mësuesi nuk di ta flasë gjuhën kurde dhe kështu detyrohet të ndihet i huaj në vendin e tij. Filmi shërben si dëshmitar i problemit të komunikimit, duke e theksuar vetminë e mësuesit në një komunitet dhe kulturë tjetër; si dhe ndryshimet që i ka sjellë prania e tij në këtë komunitet gjatë një viti. Gjatë kësaj periudhe, ata fillojnë ta njoftojnë dhe kuptojnë dalëngadalë njëri-tjetrin.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino ne Lum, 22:15

Kategoria:
Documentarist@Dokufest

Regjisor: Orhan Eskiköy, Özgür Doğan
Producent: Perişan Film
Kinematograf: Orhan Eskiköy
Editor: Orhan Eskiköy, Thomas Balkenhol
Zëri: Özgür Doğan, Zeynel Doğan

Biografia e autorit

İki Dil Bir Bavul, 2010. Anneler ve Çocuklar, 2004. Sürgün, 2004. Dışarıda Olmak, 2002. Hayaller Birer Kırık Ayna, 2001.

Çmimet dhe Festivalet:

Mahmut Tali Öngören Special Prize – Ankara International Film Festival 2010, Turkey. Silver Bull Award – Festival on Wheels 2010, Turkey. Best First Film Award – Antalya Golden Orange Film Festival 2009, Turkey. Best Middle Eastern Documentary Film – Middle East International Film Festival 2009, UAE. Yılmaz Güney Grand Jury Prize & SİYAD Turkish Film Critics' Prize for Best Film – Adana Golden Boll Film Festival 2009, Turkey.

Kontakt

perisanfilm@gmail.com


kthehu te lista