Angela’s Mission

Angela’s Mission

Marc Shmidt, Holandë, 2010HD, Colour, 52'

Në shkurt të vitit 2008, Kosova e shpall pavarësinë e saj, kurse Bashkimi Evropian fillon ta rivendosë Sundimin e Ligjit në këtë shtet të porsalindur. Angela Kaptein, gjykatëse holandeze e le punën e saj në Holandë, për t’iu bashkangjitur misionit më të madh civil evropian ndonjëherë – EULEX. Angela dërgohet në qytetin e ndarë të Mitrovicës, në Kosovën Veriore, ku shqiptarët e serbët jetojnë të ndarë që nga lufta. Gjykata është e mbyllur dhe pjesërisht e shkatërruar. Qyteti është një vakum ligjor. A do t’ia arrijë Angela ta rihapë gjykatën dhe ta rivendosë Sundimin e Ligjit?

Shfaqja:
01 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Branding Kosovo

Regjisor: Marc Shmidt
Producent: Carmen Cobos
Kinematograf: Jacko van 't Hof
Editor: Srdjan Fink
Zëri: Paul Gies

Biografia e autorit

An independent director of documentaries for public television and cinema, after a study in film theory at the University of Utrecht and an education at the Art Academy of Tilburg, he started working as a sound technician and video editor on a wide variety of projects. In the meantime directing documentaries raised his interest, and are currently his main occupation.

Kontakt

Cobos Films BV
Nicolaas Witsenkade 18-D
1017 ZS Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20 320 3368
info@cobosfilms.nl


kthehu te lista