Vikko Ennen Vappua

Vikko Ennen Vappua

OVER THE FENCE

Hamy Ramezan, Finlandë, 200935mm, Colour, 29

Tomi (16) dhe Aino (12) janë motër e vëlla dhe shokët më të mirë – dashuria e tyre për futbollin i bashkon. Tomi është një fans i çmendur i ekipit ku luan motra e tij dhe dëshiron me çdo kusht që ta fitojnë kampionatin. Marjo, nëna e tyre, ua vështirëson fëmijëve jetën duke qëndruar tërë kohën nëpër ahengje. Tomi është i mësuar me paparashikueshmërinë e nënës. Ai fillon të brengoset vetëm kur e vëren që edhe motra e tij është duke ndryshuar. Ajo nuk është më motra e tij e vogël dhe e pasherr: ajo nuk koncentrohet më në futboll.

Shfaqja:
02 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Hamy Ramezan
Producent: Cilla Werning
Kinematograf: Arsen Sarkisiants
Editor: Joona Louhivuori
Zëri: Olli Huhtanen

Biografia e autorit

Born in 1979, a Finnish-Iranian film director and scriptwriter, Hamy has studied film in England, graduating in 2007. His short films have received acclaim at international film festivals.

Çmimet dhe Festivalet:

Int’l Short Film Festival Clermont-Ferrand 2010, France. Tampere Int’l Short Film Festival 2010, Finland. Brussels Short Film Festival 2010, Belgium. Festival de Cine de Huesca 2010, Spain.

Kontakt

For Real Productions Oy
Työpajankatu 10 A
00580 Helsinki
+358 9 774 0040
www.forrealproductions.fi


kthehu te lista