Two Summers in Kosovo

Two Summers in Kosovo

Christopher Bobyn, Andrew Lampard, Kanadë, 2009BetaSP, Colour, 114'

Të gjithë e kemi parë në televizion: 1 milion refugjatë të zhvendosur nga shtëpitë e tyre; 78 ditë bombardimi të NATO-s mbi Beogradin dhe Prishtinën; shkatërrimin e fshatrave të tëra dhe jetërave të pafajshme. Në pranverë të vitit 1999, Kosova u bë fushëbeteja e luftës më të fundit në Ballkan. Disa historianë e quajtën spastrimin etnik të serbëve dhe shqiptarëve gjatë konfliktit si një nga krimet më të tmerrshme politike në Evropë, që nga Lufta e Dytë Botërore. Pamjet ishin tmerruese dhe të paharrueshme, por kush mund ta fajësojë një amerikano-verior nëse nuk ndjen ndonjë lidhje të mbetur me një luftë që nuk kishte ndonjë pasojë për të? Jo më shumë se disa muaj më vonë, gazetarët tonë ishin kthyer kah katastrofat e tjera njerëzore për programet tona të përditshme të lajmeve, derisa OKB-ja, NATO-ja, OSBE-ja dhe një numër OJQ-sh e morën në dorë detyrën e rindërtimit dhe gjetjes së drejtësisë për mijëra njerëz të zhvendosur. “Storja” e vërtetë sapo po fillonte.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Branding Kosovo

Regjisor: Christopher Bobyn, Andrew Lampard
Producent: Benjamin Nakaska
Kinematograf: Christopher Bobyn, Andrew Lampard
Editor: Christopher Bobyn, Andrew Lampard
ZĂ«ri: Douglas Brown

Biografia e autorit

Christopher was born in Ottawa, Ontario, in 1983. He grew up predominantly in Montreal and received his BA in Film Studies from Queen’s University in 2005. Christopher has worked extensively in television post-production for 8 years, with projects belonging to CBC, YTV, and MTV. He previously directed an award-winning short horror film on 16mm entitled “Johnny Juno Versus the Zombie Reich”. Currently, Christopher reports for Frontline Magazine.
Andrew was born in Victoria, British Columbia, in 1983. He was raised in Honolulu, Hawaii, and also in Victoria. He received his BA (Honours) in Film Studies and History from Queen’s University in 2006. Upon obtaining his degree, Andrew worked on television productions for ABC and YTV. Currently, he is obtaining his Masters in Journalism from the Columbia University, New York City.

Çmimet dhe Festivalet:

Vienna Ethnographic and Documentary Film Festival 2010, Austria. Festival on Human Rights – Vivisect Film Festival 2010, Serbia.

Kontakt

Venture Reflex Films
227 Loxley Avenue, Beaconsfield, Quebec, Canada, H9W 1K9, Canada
+ 438-883-0813
cjbobyn@gmail.com


kthehu te lista