Nirgendwo.Kosovo

Nirgendwo.Kosovo

Nowhere.Kosovo

Silvana Santamaria, Gjermani, 2009Beta SP, Colour, 83'

Hakiu është 28 vjeç dhe i përket minoritetit egjiptian. Pasi që kishte jetuar 17 vite në Gjermani, atë e kishin kthyer në Kosovë në vitin 2007, duke u detyruar ta braktisë gruan dhe dy djemtë e tij, që kishin mbetur atje. Përditshmëria e Hakiut karakterizohet me mallëngjimin për familjen e tij, vështirësitë në fitimin e bukës në koloninë e romëve – Aljibraj dhe telashet e tij me Policinë e Kosovës; e tërë kjo e kombinuar me kujtimet e tij shqetësuese të vdekjes së nënës dhe vëllait. Dëgjimet gjyqësore për mundësinë e kthimit në Gjermani dhe shpresa që ta vizitojë familjen e tij, i japin forcë, por pasi që djali i tij i madh sëmuret dhe lajmet nga gjyqet nuk duken të mira, durimi i tij është në sfidë të vështirë.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino Lumbardhi, 16:00

Kategoria:
Branding Kosovo

Regjisor: Silvana Santamaria
Producent: Aysel Yilmaz, Yüksel Yilmaz
Kinematograf: Willi Böhm
Editor: Helmar Jungmann
Zëri: Daniel Vulcano

Biografia e autorit

Having finished Drama School in Stuttgart – “Kulturprojekt Spielhaus”, she worked as an Assistant Director at the "Kleine Bühne" theatre, as well as an actress, a camera and direction assistant for film production companies. Since 2004, she studies at the Filmakademie Baden-Württemberg.

Çmimet dhe Festivalet:

Best documentary Film – Max Ophüls Festival 2010, Germany.

Kontakt

Eikon Suedwest GmbH
Akademiehof 10, 71638 Ludwigsburg, Germany
+49 7141969103
aysel.yilmaz@gmx.de


kthehu te lista