Little Cannes - New media landscape Prishtina

Little Cannes - New media landscape Prishtina

Lena Kienzer, Liliane Sarah K├Âlbl, Austri, 2009Mini DV, Colour, 25'

Ky film flet për këndvështrimet e një shoqërie komunikimi në zhvillim dhe aktivitetet e saj të ndryshme brenda skenës kulturore të Prishtinës. Prezantimi i disa ngjarjeve kulturore-mediale na e zbulon një dukje të re dhe emocionuese të vendit. Dukje kjo që dallon nga ajo që na vie nga mediat perëndimore. Dëshirojmë t’i tregojmë zhvillimet pozitive në Kosovë, në mënyrë që të mund ta përmirësojmë imazhin stereotipik të Evropës së Mesme. Kosova është shumë më shumë se vetëm një shtet i pasluftës.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino në Kala, 22:15

Kategoria:
Branding Kosovo

Regjisor: Lena Kienzer, Liliane Sarah K├Âlbl
Producent: Arno Aschauer
Kinematograf: Constantin Hatz
Editor: Denise Eitlj├Ârg, Lena Kienzer, Liliane Sarah K├Âlbl
Z├źri: Constantin Hatz, Denise Eitlj├Ârg

Biografia e autorit

This film was the diploma work of a young filming team of four persons. With this work, they graduated in Photography & Audiovisual Media from 'Die Graphische' High School in Vienna.

Çmimet dhe Festivalet:

Skena Up Prishtina 2009, Kosovo. Cinemarkt Vienna 2010, Austria

Kontakt

Institute for Film & Transmedia
Pillergasse 3/7, 1150 Vienna
+43 1 974 02 58
arno.aschauer@drehbuchausbildung.com


kthehu te lista