The Oath

The Oath

Laura Poitras, USA, Jemeni , 201035mm, Colour, 96'

Abu Jandal është një taksist në Sana'a, Jemen. Kunati i tij, Salim Hamdan është i burgosur në Guantanamo dhe personi i parë që do të gjykohet nga tribunali kontrovers ushtarak. Trajektoret e ndërthurura personale të tyre – si u bënë truprojë dhe vozitës i Bin Ladenit, respektivisht – na shërbejnë si një prizëm i vënies në kontekst të një bote që vazhdon të hutojë mediat perëndimore. Me të vazhduar gjykimi i Hamdan, mbrojtësit e tij ushtarakë sfidojnë vrimat fundamentale në sistemin gjyqësor. Dialogët përplot karizëm të Jandal me djalin e tij, studentët myslimanë dhe gazetarët, na e zbulojnë në mënyrë rrëqethëse një evolucion kompleks të sistemit të tij të besimeve pas 11 shtatorit.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino Lumbardhi, 14:00

05 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Laura Poitras
Producent: Laura Poitras
Kinematograf: Kirsten Johnson, Laura Poitras
Editor: Jonathan Oppenheim
Zëri: Osvaldo Golijov

Biografia e autorit

Nominated for an Oscar, Independent Spirit Award, and an Emmy Award for “My Country” (2006), a documentary about the U.S. occupation of Iraq. She is currently working on The Guantanamo Project, a multi-media project to collect documents and artifacts from Guantanamo Bay Prison. Before making documentaries, she worked as a professional chef. She lives in New York City.

Çmimet dhe Festivalet:

Sundance Film Festival, Excellence in Cinematography Award. True/False Film Festival, True Vision Award. Full Frame, Special Jury Award. Hot Docs, Special Jury Prize – International Feature
Sarasota Film Festival, Best Documentary Award.

Kontakt

PRAXIS FILMS
205 Hudson St., Suite 1004
New York, NY 10013
(212) 268-0218
info@praxis-films.com


kthehu te lista