Concrete Mushrooms

Concrete Mushrooms

Elian Stefa, Gyler Mydyti, Itali, Kosovë, Shqipëri , 201035mm, Colour, 24'

Projekti “Kërpudha betoni” është një nismë e filluar nga dy studentë të Departamentit të Arkitekturës së Peizazheve në kuadër të Universitetit Politecnico di Milano. Projekti ka për subjekt 750.000 bunkerët që kanë mbetur nga epoka e komunizmit në Shqipëri. Parimet themelore të projektit “Kërpudha betoni” janë: 1. Konfrontimi me bunkerin si një simbol ksenofobie me qëllim të përmbysjes së kuptimit të tij në një simbol nikoqirllëku; 2. Konservimi i një memoari nga një periudhë e rëndësishme e historisë së Shqipërisë; 3. Njohja e bunkerit si resurs, më shumë sesa barrë. Dokumentari “Kërpudha betoni” (pjesë e pavarur e projektit) eksploron evolucionin dhe historinë e bunkerëve, rrëfyer nga personalitete të njohura shqiptare që kanë pasur të bëjnë dhe kanë jetuar në periudhën kur janë ndërtuar bunkerët në Shqipëri. Filmi gjithashtu merret me gjendjen e tanishme të këtyre strukturave dhe koekzistencën e tyre me banorët e Shqipërisë.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Elian Stefa, Gyler Mydyti
Producent: Elian Stefa, Gyler Mydyti
Kinematograf: Elian Stefa, Gyler Mydyti
Editor: Elian Stefa, Gyler Mydyti
Zëri: Elian Stefa, Gyler Mydyti

Biografia e autorit

Gyler Mydyti was born in 1984 in Prizren, Kosova, and Elian Stefa in 1985 in Vlora, Albania. Due to various reasons they have had the opportunity to live in and come in contact with multiple cultures such as: Gyler in Prishtine-Kosova, Istanbul-Turkey, Tirana-Albania, Milan-Italy, Boras-Sweden, and Elian in Toronto-Canada, Athens-Greece, Milan-Italy, Tirana-Albania. This has given them the chance to compare and combine cultural elements in their creative output.

Kontakt

Concrete Mushrooms
C.so di Porta Romana, 74; 20122 Milano, Italy
+ 393297011878
mail@concrete-mushrooms.com


kthehu te lista