Darka

Darka

The Dinner

Blerta Zeqiri , Kosovë, 2009Beta SP, Colour, 17'

Një darkë e zakontë në mes Lindjes e Perëndimit, ku tre çifte të reja shqiptare janë duke ngrënë oriz me bukë, verë të kuqe të ftohtë dhe keçap. Burrat e udhëheqin bisedën, kurse gratë e shërbejnë ushqimin dhe ankohen kohë pas kohe për të drejtat e tyre.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Blerta Zeqiri
Producent: Blerim Gjoci
Kinematograf: Artan Korenica
Editor: Kreshnik Berisha – Keka
ZĂ«ri: Pellumb Ballata

Biografia e autorit

An award-winning Kosovar Director and Scriptwriter, she’s worked on a number of shorts and feature films, which have participated in many International Festivals, such as: Oberhausen International Short Film Festival, Bradford Film Festival, New York Independent Film and Video Festival, etc., winning prizes in a number of them.

Çmimet dhe Festivalet:

“Nine Eleven” Film Festival 2009, Prishtina, Kosovo “Swikos” Film Festival 2009, Basel, Swiss “Tirana International Film Festival” 2009, Tirana, Albania

Kontakt

Prishtina Film
Qamil Hoxha 2/3
038 226644
info@prishtinafilm.org


kthehu te lista