Fëmijëria peng

Fëmijëria peng

Childhood held hostage

Donika Mustafaj, Shqipëri, 2010DVD, 60'

Gjatë njëzet viteve të fundit në Shqipëri është krijuar një klasë e pasur e njerëzve, si rezultat i ekonomisë së tregut. Ky film e vë në pyetje mundësinë që këta fëmijë të familjeve të pasura të kenë fëmijëri të shëndoshë. Subjekti shqyrtohet nga tri këndvështrime: Si ballafaqohen fëmijët me pasurinë e familjeve të tyre? Si e kuptojnë prindërit mundësinë që fëmijët e tyre e kanë për t’i pasur të gjitha që i dëshirojnë dhe si ndikon kjo në konceptin e tyre të edukimit, pasi që ata vetë kanë pasur fëmijëri të vështirë? Psikologë, sociologë dhe profesorë të njohur shqiptarë japin interpretimet e tyre mbi problemet që i sjell ky realitet i filmuar, por, natyrisht, duke e mbajtur gjithnjë një këndvështrim neutral.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Donika Mustafaj
Producent: Albanian Media Institute
Kinematograf: Olsi Beci, Spartak Papadhimitri
Editor: Albanian Media Institute
ZĂ«ri: Kristaq Kristo

Biografia e autorit

Born in Peshkopia, Albania. She graduated from the department of Philosophy of the University of Tirana. Since 2002 she works at the RTSH (Albanian Radio-Television). “Childhood held hostage” is her sixth documentary-film.

Kontakt

Dorina Ferhati
Albanian Forum for the Alliance of Civilizations.
P. O. Box 8347, Tirana, Albania.
+ 355 4 2239 896
dorina@afalc.org


kthehu te lista