Gjama e maleve

Gjama e maleve

The Lament of the Mountains

Majlinda Bregasi, Kosovë, 2010Mini DV, Colour, 26'

Nikaj është një fshat i vogël i Rrafshit të Dukagjinit, ku sundon ligji i lashtë i maleve, sipas të cilit nderi është gjithmonë në vendin e parë. Një ndër zakonet më të lashta dhe ekspresive, ku të mbajturit zi kulminon në humbjen e jetës njerëzore, është gjama e maleve. Gjama e maleve na çon mbi 2.000 vite prapa, në kohën kur Herodoti shkruante për gjamën kolektive në fiset dardane...

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Majlinda Bregasi
Producent: Cosimo Spada
Kinematograf: Majlinda Bregasi
Editor: Majlinda Bregasi
Zëri: Bekim Bislimi

Biografia e autorit

Experience of work: Teacher at the Prishtina University from 2003 in the Department of Albanian Language and Literature and in the Department of Journalism 2003-, Editor/journalist in the Radio Television of Kosova (RTK).

Çmimet dhe Festivalet:

Grand Prix International Festival, Urti 2010.

Kontakt

Primage Production
Majlinda Bregasi
+ 377 44 968 048
primagepro@gmail.com


kthehu te lista