Iliriana

Iliriana

Ernest Meholli, Holandë, Kosovë, 200916mm, Colour, 25'

Filmi bën fjalë për historinë e një artisti kosovar me emrin Migjen, i cili pas humbjes së gruas dhe djalit në luftë, fluturon me vajzën e tij dy-vjeçare për në Holandë. Kur vajza e tij shkon në shkollë për herë të parë, atij i rishfaqen kujtimet. Iluzioni dhe realiteti ndërthuren në tentimin e tij ta shpëtojë jetën e vet.

Shfaqja:
04 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Ernest Meholli
Producent: Chris Dehne
Editor: Joost van de Wetering

Biografia e autorit

19.02.1980 born in Mitrovica – Kosovo. Since 1999 living in the Netherlands.

Çmimet dhe Festivalet:

The Netherlands Film Festival 2009. Tirana International Film Festival 2009. Skena up Festival Prishtina 2009.

Kontakt

049/177-903
ernestmeholli@hotmail.com

Netherland
Anemoonstrat 16H
1031GX Amsterdam
+31647604363
info@ernestmeholli.com
www.ernestmeholli.com


kthehu te lista