Molla e Kuqe

Molla e Kuqe

Red Apple

Mentor Berisha, Kosovë, 2009DVD, Colour, 8'

Protagonisti i ngjarjes "Molla e Kuqe" eshte nje krimb, karakateri i të cilit është ndërtuar mbi bazën e vetive të gjindshmërisë dhe kurreshtjes, në shumë situata bën sjellje të çuditshme dhe të paparashikueshme. Është personazh mjaft karakteristik, me syze, me veti elastike dhe reagon shpejt. Dhe karakteri i dyte eshte nje UFO (me sy të zgjatur dhe trup të hekurt), i cili nga syte nxjerre nje rrezatim qe është vdekjeprurës). Pas shume perleshjeve qe ka mes ketyre dy karaktereve, krimbi zgjohet nga gjumi dhe gjithe perleshja shihet si nje perfytyrim i krimbit.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Mentor Berisha
Producent: Blerim Gjoci
Editor: Besim Ugzmajli
ZĂ«ri: Mentor Berisha

Biografia e autorit

Lindi me 20.04.1984 ne Graboc te Poshtem, komuna Fushe Kosove. Shkollen fillore e kreu ne Graboc te Poshtem kurse te mesmen ne Fushe Kosove. Studimet Bachelor dhe Master i kreu ne UP ne Fakultetin e Arteve- dega pikture.

Çmimet dhe Festivalet:

9/11 Prishtinë-Kosovë. Swikos 2009, Basel- Switzerland. Tirana International Film Festival, 2009.

Kontakt

Prishtina Film
Rr. Qamil Hoxha 2/3
038226644
prishtinafilm@yahoo.com


kthehu te lista