Qirak

Qirak

Jeton Troni, Norvegji, Kosovë, 201035mm, Colour, 14'

“Qiraku” (shegërti) flet mbi një fëmijë bonjak, që punon në një berberhane në Shkup, Maqedoni. Është një punë e rëndë, ku e trajtojnë shumë keq – si fizikisht po ashtu edhe mentalisht. Kur e takojmë Qirakun, gati sa nuk është dorëzuar së ëndërruari për një të ardhme më të mirë. E kur i djeg të gjitha urat, ndodh diçka – diçka që vetëm fati mund të planifikojë.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Jeton Troni
Producent: Marius Sørhus
Kinematograf: Kristoffer Hergum
Editor: Torfinn Rønning Sanderud, Martin Myhre
ZĂ«ri: Pavle Ĺ˝ivković

Biografia e autorit

A Kosovo-Albanian born in Skopje, Macedonia and raised in Norway. After one year film school in Norway, he attended The Arts Institute at Bournemouth for his bachelor in film. Jeton is particularly interested in stories that tell us something about our society works. He is not afraid to tackle serious issues, but always with a strong story as the foundation.

Çmimet dhe Festivalet:

The Norwegian Short Film Festival 2010.

Kontakt

After Sunrise Productions
Tvetenvn. 201, 0675 OSLO, Norway
+47 93890498
cigo77@gmail.com


kthehu te lista