Vllau jem

Vllau jem

My Brother

Burim Baftiu, Kosovë, 2009HD, Colour, 18'

Nihere ni ve e një shqiponje kish ra prej foles ne tokë, kish ra afër veve te një pate, edhe mas do dite kur qelen vete pata e pa që njona prej zogjeve po dallon nga tjerat por e pranoj qashtu qysh o. Edhe shqiponja u rrit në mesin e patave, pra u rrrit si patë bile edhe u mësua me bë si pate, një ditë kur shqiponja u rritë shumë e ngriti kokën lart edhe e pa në qjell një shqiponje duke fluturuar edhe tha vet me veti, “ah cka kisha dasht edhe une me fluturu“ edhe shqiponja e kaloi jeten ne toke duke jetu si pate pa e ditur se edha ajo mundet me fluturu.

Shfaqja:
05 Gusht, Kino Lumbardhi, 18:00

Kategoria:
Gara Kombëtare

Regjisor: Burim Baftiu
Producent: Blerim Gjoci
Kinematograf: Artan Korenica
Editor: Besart Gerbeshi
ZĂ«ri: Trimor Dhomi

Biografia e autorit

Lindi në Gjilan. Në Fakultetin e Arteve u regjistrua ne vitin 2004 në degën regji e filmit ku edhe diplomoi. Si regjisor dhe skenarist ka punuar me shumë televizione kombëtare dhe të huaja duke përfshirë edhe bashkpunimin e suksesshëm me televizionin B92 të Beogradit. Filmat e tij janë pjesëmarrës dhe fitues të shumë fetstivaleve vendore dhe ndërkombëtare.

Çmimet dhe Festivalet:

9/11 Festival Prishtina.

Kontakt

Prishtina Film
Qamil Hoxha 2/3
038 226644
bgjoci@yahoo.com


kthehu te lista