A Film Unfinished

A Film Unfinished

Yael Hersonski, Izrael, 2010DigiBeta, B&W, 89'

Ky film është kërkim i së vërtetës që gjendet prapa njërit nga filmat më misteriozë të propagandës naziste, të xhiruar në Geton e Varshavës. I xhiruar pak para deportimit të banorëve të getos, ky film është një draft i parë i papërpunuar i një filmi pa zë, i cili i krahason pamjet e inskenuara me përpikërinë më të madhe, të çifutëve duke e shijuar jetën e luksit në geto; me pamjet trishtuese që nuk kanë nevojë për kurrfarë inskenimi.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino në Kala, 20:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Yael Hersonski
Producent: Noemi Schory, Itay Ken Tor
Kinematograf: Itay Ne'eman
Editor: Joëlle Alexis
Zëri: Aviv Aldema

Biografia e autorit

Born in Israel, 1976. Has been working as a freelance director and editor since graduating with high honors from the Sam Spiegel Film & Television School seven years ago. After serving as the content editor of the chief weekly documentary program of Channel 10, which won the Israeli Academy Award for the best documentary television program in 2004, she currently edits documentary and fictional drama programs for Israeli television. A Film Unfinished is her first feature documentary film.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Editing Award – Sundance Film Festival, USA. Berlin Film Festival, Germany. Full Frame Documentary Film Festival, UK. Best International Feature Award – Hot Docs 2010, Canada. Planete Doc Review, Poland.

Kontakt

CINEPHIL
18 Levontinst.
Tel Aviv 65112
+972 3 5664129
info@cinephil.co.il


kthehu te lista