TË JETOSH NË GETO

TË JETOSH NË GETO

LIVING IN A GHETTO

Luan Shllaku, Fatmir Curri, Augustin Palokaj, Dimitir Bushati, Artan Hara├žia, Kosovë, 201025ÔÇÖ

Kosova është vendi i vetëm në Ballkanin Perëndimor që po mbetet anash dhe si duket larg Marrëveshjes për Lehtësimin e Vizave me Bashkimin Evropian, që thekson edhe më tepër izolimin e Kosovarëve. Në këtë mënyrë Kosovarët rrezikojnë të mbeten ndër popujt më të izoluar të botës, në mes tjerash edhe për shkak të mos njohjes së shtetësisë dhe pasaportës së Republikës së Kosovës. Shkalla më e lartë e refuzimit të vizave Schengen ëhstë regjistruar në Kosovë. Në esencë, Kosovarët jetojnë në GETO. Në kohën e integrimit evropian dhe të globalizimit një geto e tillë nuk ndihmon zhvillimet demokratike dhe ekonomike në vend.

Shfaqja:
03 Gusht, Kino ne Lum, 20:15

Kategoria:
Europe Next Door

Regjisor: Luan Shllaku, Fatmir Curri, Augustin Palokaj, Dimitir Bushati, Artan Hara├žia

Kontakt

Kosovo Foundation for Open Society


kthehu te lista