Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest

Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest

The Long Road through Balkan History

Željko Mirković, Serbi, Belgjikë , 2010Beta SP, Colour, 58'

Dy shkrimtarë, Miljenko Jergovic nga Kroacia dhe Marko Vidojkovic nga Serbia, udhëtojnë me Jugo, simbolin e të kaluarës së tyre të përbashkët, nga njëri skaj i rrugës së njohur si "Autostrada e Vëllazërim-Bashkimit" në skajin tjetër. Ky është një rrugëtim nëpër të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen... nga Sllovenia deri në Maqedoni, duke kaluar nëpër Kroaci, Bosnjë e Serbi. Dy ngasësit dëshirojnë t'ia hedhin një sy të kaluarës së tyre të përbashkët, të shohin se si i ka ndarë e kaluara dhe, mbi të gjitha, t'i pyesin ata që mund t'u tregojnë se si kanë mbërritur këtu ku janë tani... dhe ku do ti shpijë autostrada e historisë.

Shfaqja:
06 Gusht, Kino Bahce, 22:15

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ballkanik

Regjisor: Željko Mirković
Producent: Dušan Gajić
Kinematograf: Miodrag Trajković
Editor: Pavle Nikić
Zëri: Goran Štifanić

Biografia e autorit

A Serbian awarded film director and producer, he currently works for TV Vojvodina's Documentary Department. Member of European Documentary Network.

Çmimet dhe Festivalet:

Zagreb Dox 2010, Croatia. Festival Balkan Trafik 2010, Bruxelles, Belgium. Beldocs 2010, Belgrade, Serbia. Sarajevo Film Festival 2010, Bosnia.

Kontakt

Zeljko Mirkovic
+381642284767
zeljkomirkovic@gmail.com


kthehu te lista