Hanasaari A

Hanasaari A

Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen, Finlandë, 200935mm, Colour, 15'

"Hanasaari A" është një dokumentar eksperimental mbi peizazhin gjithnjë në ndryshim të Helsinkit dhe momentet e fundit të termocentralit të thëngjillit. Mjedisi i vjetër industrial është duke u shkatërruar për t'i lëshuar vend komplekseve të banimit. Filmi është kombinim i animacionit, kinematografisë me aksion të gjallë dhe elementeve grafike. Filmi bazohet në 500.000 fotografi të bëra gjatë dy viteve të fundit të ekzistencës së termocentralit.

Shfaqja:
02 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen
Producent: Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen
Kinematograf: Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen
Editor: Joonatan Portaankorva
ZĂ«ri: Joonatan Portaankorva

Biografia e autorit

Hannes Vartiainen, born in 1980, graduated as a film director from the Helsinki Polytechnic Stadia in 2004.
Pekka Veikkolainen, born in 1982, studied graphic design at the University of Art and Design Helsinki. He has worked with animation and illustrations since 2000.

Çmimet dhe Festivalet:

Tampere Int’l Short Film Festival 2009, Finland. Doc Aviv Int’l Documentary Film Festival 2009, Tel Aviv, Israel. Warsaw Film Festival 2009, Poland. Tehran Int’l Short Film Festival 2009, Iran. Clermont-Ferrand 2010, France. Documentarist – Istanbul Documentary Days 2010, Turkey.

Kontakt

The Finnish Film Foundation
Kanavakatu 12
SF-00160 Helsinki
+358 9 6220 300
ses@ses.fi


kthehu te lista