Elaa, Olla Olemassa

Elaa, Olla Olemassa

TO LIVE, TO EXIST

Reetta Aalto, Finlandë, 2007DigiBeta, Colour, 14'

Pak para mbrëmjes së maturës, Veera e merr veshë nga nëna që babai është duke qëndruar në jetë vetëm për mbrëmjen e saj të maturës. Edhe i dashuri i saj, të cilin e kishte refuzuar, kërcënohet me vetëvrasje. Derisa të gjitha shkatërrohen përreth saj, Veera ia del të qëndrojë në këmbë.

Shfaqja:
05 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Reetta Aalto
Producent: Reetta Aalto
Kinematograf: Mika Niinimaa
Editor: Hanna Kuirinlahti
ZĂ«ri: Anna Paavilainen, Pertti Sveholm, Aija Ahola, Antti Lang, Irma Junnilainen

Biografia e autorit

Born in 1976, she studies at the University of Art and Design Helsinki (UIAH), School of Motion Picture, Television and Production Design, majoring in Documentary Film.

Çmimet dhe Festivalet:

Tampere Int’l Film Festival 2007, Finland. Europäische Kurzfilmbiennale Ludwigsburg 2007, Germany. Int’l Short Film Festival Leuven 2007, Belgium. Brest European Short Film Festival 2007, France.

Kontakt

University of Art and Design Helsinki (UIAH)
Film Festival Office
Hämeentie 135 C, FIN-00560 Helsinki
+358-(0)50-331 7754
film.festival.office@uiah.fi


kthehu te lista