Ei kukaan ole saari

Ei kukaan ole saari

NO MAN IS AN ISLAND

Sonja LindĂ©n, Finlandë, 200616mm, Colour, 40'

Një burrë jeton i vetmuar në ishullin e tij. Çdo ditë e kontakton gruan e tij të sëmurë përmes telefonit, por jetën e ndan me një mace. Aktivitetet e tij sezonale janë të ngjyrosura me humor dhe filozofi jete, si dhe muzikë në forma nga më të ndryshmet. Përgatitjet e tij për largimin final marrin kohë. Filmi flet mbi vetminë, dashurinë dhe ndarjen.

Shfaqja:
02 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Sonja Lindén
Producent: Sonja Lindén
Kinematograf: Peter Flinckenberg
Editor: Helena Ă–st
ZĂ«ri: Jyrki Rahkonen

Biografia e autorit

A filmmaker and writer of plays and short stories. Since 1997 she has been Writer in Residence at the Medical Foundation for the Care of Victims of Torture, where she initiated the Write to Life Project. She is founder of IceandFire theatre company.

Çmimet dhe Festivalet:

Special Mention – 17th Nordic Panorama 5 Cities Film Festival, Arhus, Denmark. Silver Dove – DOK Leipzig, 49th International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film, Germany. First Prize – Bologna European Festival of Film Schools, Italy. Special Mention – ZagrebDox International Documentary Film Festival, Croatia. Main Prize in category of over-30-minutes Finnish films – Tampere International Film Festival, Finland.

Kontakt

Sonja Lindén,
Screenday Films,
tel.: +358 50 567 1895,
sonjalinden@yahoo.com


kthehu te lista