The Player

The Player

John Appel, Holandë, 2010DigiBeta, Colour/B&W, 85'

Film që flet mbi bixhozin, fitoren dhe humbjen në kuptimin më të përgjithshëm të fjalës, bazuar në kujtimet e regjisorit mbi babanë e tij. Kujtimet e fëmijërisë të lojërave të pasherr shndërrohen në ndërmarrje risku të madh, veprime të rrezikshme për jetën dhe varësi të papërmirësueshme bixhozi.

Shfaqja:
05 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: John Appel
Producent: Carmen Cobos
Kinematograf: Erik van Empel
Editor: Mario Steenbergen
Zëri: Hugo Dijkstal

Biografia e autorit

Photographer on more than 40 documentaries; Guest Lecturer at the Dutch Film Academy and Media Academy; Advisor at the Dutch Film Fund; Jury Member of IDFA 2000 and International Film festival Karlovy Vary 2005; Tutor Scenario Workshop IDFA 2001 & 2008; Lecturer at Masterclass IDFA 2001; Tutor of the 1st International Documentary Workshop at the Maurits Binger Institute 2005; Commissioning Editor for the Humanistic Broadcast; Mentor at the International Greenhouse Project for filmmakers in the Middle-East (since 2006); Tutor at workshops in a.o. Iceland, Turkey, Syria; Professional in Residence, Media and Culture Studies, University of Amsterdam 2009; Since 2000, a Partner in production company VOF Appel&Honigmann in cooperation with filmmaker HeddyHonigmann.

Çmimet dhe Festivalet:

Hot Docs 2010. IDFA 2010.

Kontakt

Cobos Films B.V.
NicolaasWitsendake 18-D
1017 ZS Amsterdam, The Netherlands
+ 31 (0) 20 320 33 68
info@cobosfilms.nl


kthehu te lista