Miesten vuoro

Miesten vuoro

STEAM OF LIFE

Joonas Berghäll, Mika Hotakainen, Finlandë, 201035mm/DigiBeta, Colour, 82'

Finlandezë lakuriqë rrinë në sauna, duke folur nga zemra. Në nxehtësinë e krijuar nga furrat e vjetra, këta burra pastrohen fizikisht, por edhe mentalisht. Filmi udhëton nëpër Finlandë, kurse kamera i paraqet burrat në sauna të ndryshme, duke rrëfyer rrëfime prekëse mbi dashurinë, vdekjen, lindjen dhe shoqërinë – mbi jetën. Me thjeshtësi, kamera i regjistron panoramat, saunat dhe burrat në pamje gati magjike. Prezenca e personazheve dhe thellësia e emocionit e arrijnë limitin, duke e bërë filmin gati të patolerueshëm për t'u shikuar. Ky film i zbulon shpirtrat lakuriqë të këtyre burrave në mënyrë jashtëzakonisht intime dhe i pasqyron burrat finlandezë në mënyrë poetike.

Shfaqja:
03 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Producent: Joona Berghäll
Kinematograf: Heikki Färm, Jani Kumpulainen
Editor: Timo Peltola

Biografia e autorit

Joonas Berghäll (born 1977) has been working as a producer at the Oktober production company since 2004. He has produced 4 documentary films and several shorts. Currently he has 3 ongoing film productions in different stages from advance planning to marketing. Berghäll graduated from the Tampere School of Art and Media in 2005.
Mika Hotakainen (born 1977) graduated as a fiction director in 2004 from a four-year educational program at the Helsinki Polytechnic University, Stadia. Mika has been working in the television and film industry since 1998. Previously he has directed the feature documentary "Freedom to Serve". "Visitor" was his first professional short fiction. "Steam of Life" is Mika’s second feature documentary.

Çmimet dhe Festivalet:

Visions du Réel – International Documentary Film Festival, Nyon, Switzerland, Prize of the Interreligious Jury. Hot Docs – Toronto, Canada. Doc Aviv – Israel. 7th Planete Doc Review, Warsaw, Poland.

Kontakt

Nordisk Film Oy
John Stenbergin ranta 2
00530 Helsinki
+358 9 476 4460
www.nordiskfilm.fi


kthehu te lista