Kansakunnan olohuone

Kansakunnan olohuone

THE ROOM OF THE NATION

Jukka Kärkkäinen, Finlandë, 2008

"Dhoma e kombit" e përcjell jetën e finlandezëve në vendin më të shenjtë për ta – dhomën e ndejës. Duke e krahasuar jetën e personazhit kryesor Tero me ngjarjet në dhomat e ndejës së personazheve të tjera, shikuesit i ofrohet një dritare unike në një dimension esencial të të qenit finlandez – si reagojmë ndaj problemeve të të tjerëve dhe si flasim për problemet tona.

Shfaqja:
04 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Jukka Kärkkäinen
Producent: Noemi Schory, Itay Ken Tor
Kinematograf: J-P Passi, Jani Kumpulainen
Editor: Timo Peltola, Jukka Kärkkäinen
Zëri: Tuomas Klaavo

Biografia e autorit

Born in 1972 in Kerava, Finland. He attended various specialised audio-visual courses and workshops, starting with video and sound production at Central Polytechnic, Kokkola, Finland in 1997 and audiovisual media at Voionmaa Institute of Meddia 1988/99, followed by workshops in Helsinki, Borholm and Vienna.

Çmimet dhe Festivalet:

Motovun Film Festival 2009, Croatia. The 6th Planete Doc Review Film Festival 2009, Warsaw, Poland. DocPoint 2009, Helsinki, Finland. Tampere 39th International Short Film Festival 2009, Tampere, Finland. The Transylvania International Film Festival, Romania. Documentarist – Istanbul Documentary Days 2009, Istanbul, Turkey.

Kontakt

Deckert Distribution GmbH
+49 341 215 66 38
info@deckert-distribution.com


kthehu te lista