Freetime Machos

Freetime Machos

Maço në kohë të lirë

Mika Ronkainen, Finlandë, Gjermani, 2009HD, Colour, 85'

Matti dhe Mikko luajnë për ekipin më të dobët finlandez në ragbi amator. Dy meshkujt kërkojnë ta gjejnë një hapësirë në jetë, ku do të zbaviteshin me burrërinë e tyre dhe të vëllazëroheshin me burra të tjerë. Derisa ragbi gjatë fundjavës ua mundëson të kënaqen në fantazinë e përbashkët të burrërisë, në mes stërvitjeve, ata ballafaqohen me brengat e përditshme dhe jo aq burrërore: Mikko e blen një shtëpi të re; dashnorja e Matti-t i bën presion që të përkushtohet emocionalisht në lidhjen e tyre; kurse kërkimi i anëtarëve të rinj për ekip has në interesim te vetëm një person – një spanjolle e re, tentimi i së cilës për ta bërë vendin e saj në ekip e ndryshon dinamikën homosociale të grupit në mënyra të papritura.

Shfaqja:
01 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 18:00

Kategoria:
Made In Finland

Regjisor: Mika Ronkainen
Producent: Mika Ronkainen, Kimmo Paananen
Kinematograf: Samuli Putro, Ahti Marja-aho
Editor: Anders Villadsen
Zëri: Vesa Taipaleenmäki, Mika Ronkainen

Biografia e autorit

Made award-winning and acclaimed documentaries like "Screaming Men", "Our Summer", "Car Bonus", "Before the Flood", and "Father's Day". He also works as producer, editor and composer, and cofounded the Air Guitar World Championships. Ronkainen lives and works in Oulu, northern Finland – the hometown of the rugby club.

Çmimet dhe Festivalet:

HotDocs, Canada2010. IDFA 2010. Tampere Film Festival, Finland 2010. Docs Barcelona, Spain 2010.

Kontakt

Marja Pallassalo
Finnish Film Foundation
Helsinki 00160
+358 9 6220 3021
marja.pallassalo@ses.fi


kthehu te lista