Budrus

Budrus

Julia Bacha, SHBA, Palestinë, Izrael , 200935mm, Colour, 82'

"I pirë për 40 vite" është fjalia të cilën Cloud Rock La Belle e përdor për ta përshkruar jetën e tij. Konsumimi i drogës dhe çiklizmi intensiv janë dy gjërat e vetme të cilave Cloud u kishte qëndruar besnik gjatë gjithë jetës së tij. Tani, djali i tij Kaleo La Belle, e sfidon babanë ekscentrik në një udhëtim me biçikleta. Gjatë çiklizmit nëpër Pacific Northwest (Veriperëndimin Paqësor), Kaleo e vë në dyshim kërkimin e Cloud-it për të vërtetën dhe kërkon justifikim për mungesën e babait në jetën e tij. "Përtej këtij vendi" e hulumton marrëdhënien e dështuar babë-bir në mes Kaleo-s dhe Cloud Rock-ut dhe pyet: a ka qenë koncepti hipik i lirisë përfundimisht i suksesshëm.

Shfaqja:
04 Gusht, Shtëpia e Kulturës, 16:00

Kategoria:
Gara e Dokumentarit Ndërkombëtar

Regjisor: Julia Bacha
Producent: Rula Salameh, Ronit Avni, Julia Bacha
Kinematograf: Mohammed Fawzi, Shai Pollack, Riyad Deis, Julia Bacha
Editor: Geeta Gandbhir, Julia Bacha
Zëri: Kareem Roustom

Biografia e autorit

A New York-based Brazilian filmmaker of Lebanese origin whose documentaries focus on the Middle East. Her documentaries have been broadcast on the BBC, HBO, Sundance, CBC, and Al Arabiya television channels. Julia is also Senior Producer and Media Director at Just Vision, a non-profit organization that informs local & international audiences about under-documented Palestinian and Israeli civilian efforts to resolve the conflict nonviolently.

Çmimet dhe Festivalet:

Tribeca Film Festival 2020.Berlin Film Festival 2010.Silverdocs Documentary Festival. 2010.

Kontakt

Just Vision, Inc.
1616 P St NW, Suite 340
Washington, DC 20036 USA
Ph: 202 232 6821
Fax: 202 232 6829
info@justvision.org


kthehu te lista