The Cove

The Cove

Louie Psihoyos, SHBA, 200935mm (VS), Colour, 91'

"Gjiri" e përcjell një ekip profesional të aktivistëve, kinematografëve dhe zhytësve gjatë misionit të tyre për t'u futur në gjirin e fshehët në Taiji të Japonisë dhe për ta ndriçuar një sekret të errët dhe vdekjeprurës. Duke përdorur teknikat më moderne, përfshirë këtu mikrofonat dhe kamerat në gurë të rrejshëm, ekipi e zbulon se si një fshat i vogël bregdetar shërben si një mikrokozmos i krimeve të tmerrshme ekologjike, që ndodhin anembanë botës. Rezultati është një përzierje provokative e gazetarisë hulumtuese, eko-aventurës dhe pamjeve magjepsëse, duke e krijuar një rrëfim që ka inspiruar shikuesit anembanë botës për të vepruar.

Shfaqja:
07 Gusht, Kino Bahce, 20:15

Kategoria:
Gara Green Docs

Regjisor: Louie Psihoyos
Producent: Paula DuPréPesmen, Fisher Stevens
Kinematograf: Brook Aitken
Editor: Geoff Richman
ZĂ«ri: J. Ralph

Biografia e autorit

Widely regarded as one of the top photographers in the world, he was hired directly out of college to shoot for National Geographic and created images for the yellow-bordered magazine for 18 years. His ability to bring humanity and wit to complicated science stories carries over to his filmmaking. An ardent diver and dive photographer, he feels compelled to show the world the decline of our planet’s crucial resource – water.

Çmimet dhe Festivalet:

Best Documentary – Oscar, Academy Awards 2010, USA. Audience Award – IDFA Amsterdam 2009, Holland. Best Documentary – Hot Docs 2009, Canada. Audience Award – Silverdocs 2009, USA. Audience award & Grand Jury Prize – Sundance 2009, USA.

Kontakt

The Works International
Carl Clifton
+44 (0)20 7612 1080
carl.clifton@theworksmediagroup.com


kthehu te lista